Historien

Stunt Squad AS ble startet av Mona Halvorsen i 1997, og har siden det holdt på med catering og restaurantdrift. Hovedkjøkkenet ligger på Vålerenga sentralt i Oslo.

De siste årene har vår mange årlige kjøkkensjef Robert Pedersen, og Micael Owen styrket kjøkkenet og den som holder skuta på rett kjøl er Kristin Sletengen Jakobsen.

I begynnelsen ble firmaet drevet uten fast hovedkjøkken og virksomheten dreide seg stort sett om å lage mat ute på location på diverse film og tv innspillinger. Når reklamefinansiert TV begynte å vokse i Norge skjedde ting ganske fort og vi hadde nærmest fast tilhold i Nydalen Studios. Senkveld, Vil Du Bli Millionær, Idol, Karl&Co, Jakten På Kjærligheten, Skaperen og Big Brother var noen av produksjonene vi jobbet med på den tida.

Når realitybølgen slo inn på 2000 tallet ble behovet for et eget produksjonskjøkken rimelig prekært. Vi jobbet på tre, fire store produksjoner samtidig og logistikk osv. begynte å bli rimelig utfordrende. Vi hadde et kjøkken rullende rundt i en buss på Ekstrem Oppussing rundt omkring på Østlandet, en kokk i ei anleggsbrakke på Fagerstrand og en annen var på Internatet oppe på Eidsvoll. Vi gikk til det, for oss den gang, radikale skritt å låne penger i banken og starte byggingen av produksjonskjøkkenet på Vålerenga.

Det var viktig for oss at kjøkkenet skulle ligge på Vålerenga, så vi snakket med gårdeieren der Mona leide kontor og bygde kjøkkenet på det gamle kontoret hennes. Vårt økonomisk sett ganske behagelige nomadeliv var over, og vi begynte så smått å tenke på et gatekjøkken med hjemmelaget junkfood for å drive litt faste utgifter. Og sånn ble Royal Junk født. Vi åpnet Royal Junk i 2006, og det var nok et av de første stedene med hjemmelaget fastfood i Oslo. Slow Food For Fast People ble sloganen, og av alle ting ble en episode av Norge Rundt spilt inn i lokalene mens Mona lagde pølser.

Med eget kjøkken åpnet mulighetene seg raskt og vi måtte ganske snart utvide kjøkkenet. Produksjoner som Nobelkonserten, Spelemannsprisen, Nordic Music Awards osv. krevde litt mer plass og vi var ferdig med byggetrinn to i 2008/2009. I dag har kjøkkenet en arbeidsflate på ca. 160 m2 i tillegg til store kjølerom, varemottak, personalgarderobe og lager.

I 2010 vant vi konkurransen om å levere crewmat på European Song Contest 2010 ute på Fornebu Arena. Det var til da det største prosjektet vi hadde tatt på oss og vi serverte tre måltider om dagen til opptil 350 mennesker i 70 dager. Kjøkkenet der ute ble bygget i pressesenteret som lå i et stort telt utenfor arenaen og vi hadde også kafeen til pressen. Den siste uka før finalen kunne det gå 3000 måltider på en dag der ute. Det gikk med ca 35 000 kopper kaffe og Tyskland vant til slutt.

I 2012 fikk vi et tilbud fra Oslo Maritime Kulturhavn. Styreformannen der pleide å spise Dagens middag på Royal Junk og lurte på om vi kunne være interessert i å drive en uterestaurant på Akershuskaia. Det ble til sommerrestauranten Royal Marine. Nå skal det dessverre bygges om der nede, men vi drev restauranten i seks somre. Det var en grill & sjømatrestaurant med ca. 130 sitteplasser.

I 2013 dukket det opp et uimotståelig prosjekt til. Et lokale var ledig i Storgata 9, og hadde vi lyst til å gjøre noe der? Rockeklubben Aye Aye Club så dagens lys etter en trang fødsel i 2014 og har fem års jubileum i September. Her spilles det rock og det serveres mat fra kullgrill og frityr. Det er jevnlige konserter, quiz og DJ`s i helgene.

TV bransjen styres av trender og de siste åra har serier vært populært. Bra serier som Dag, Lillyhammer, Torpedo og Det tredje Øyet ble alle cateret av oss. Det er morsomt og utfordrende å jobbe med lange produksjoner. Kravet til variasjon og kvalitet er veldig høyt og man blir ganske god til å finne på dagens middag etter hvert. Internasjonal husmannskost kaller vi det her i huset. Sommertoget 2017 er en annen slik produksjon. Et kjøkken i en container på et tog, og tre til fire måltider per dag til 130 mennesker i åtte uker. Det er ikke lov å oppholde seg i kjøkkencontaineren når toget er i bevegelse og toget må holde rutetida. Kjøkkensjef Robert var den eneste på produksjonen som var med alle åtte ukene, og sørget for å holde alle mette, fornøyde og friske. Hygiene og gode rutiner er ekstremt viktig når så mange mennesker klatrer rundt hverandre på relativt begrenset plass.

Vårt nyeste prosjekt (2019) er kafe Solvik ytterst på Malmøya,

Opp gjennom åra har vi jobbet med tv show, spillefilmer og store evenementer. Vi har sett folk få navn og vi har sett folk bli tatt farvel med. Å nevne alle er umulig, men noen har vært morsommere enn andre.

  • Kongeparet 25 år var gøy.
  • NRK`s feiring av grunnlovsjubileet på Eidsvoll var gøy.
  • Skaugumfestivalen (Haakon Magnus 40 år) var gøy.
  • Øyafestivalen er gøy.
  • Norwegian Wood var gøy.
  • Minnekonserten etter 22/7 var ikke det spor gøy, men givende.
  • Tangerudbakken var helt klart gøy og det var Heia Tufte også.

Det føles litt flaut å sitte sånn å ramse opp ting man har drevet med, men vi føler oss trygge på at grunnen til at vi har hatt alle disse oppdragene i alle disse årene er leveringssikkerhet, smak, variasjon og kvalitet. Mattrygghet, og gode rutiner på alt fra varemottak til levering er en selvfølge, og alt dette hadde ikke vært mulig uten stålkontroll på akkurat det. I tillegg synes vi sjøl at vi er sånn passe joviale, og gleder oss til å gå på jobben og gjøre det vi liker sammen med de folka vi liker å gjøre det vi liker sammen med.

I tillegg til å være en arbeidsplass med de prioriteringene det medfører har Stunt Squad helt klart vært et sosialt prosjekt. Mulighetene ligger der for de som vil ha dem, men for noen er veien litt lenger å gå. Vi mener bestemt at folk fortjener en sjanse, så er det litt opp til dem om de vil ta den eller ikke. Fargerikt har det vært til tider, men utrolig moro når det lykkes.